Próximos eventos

Buscador de eventos jurídicos

Mapa de eventos

¿Quieres recibir eventos como este en tu email?

Online
Online
()

Leer más

La Comissió de Llengua del CICAC organitza la XII Jornada sobre l’Ús del Català a la Justícia. Enguany porta per títol “El dret d’opció lingüística a la justícia, amb una mirada internacional” i té com a objectiu abordar el dret d’opció lingüística a la justícia. En primer lloc, tres experts en dret lingüístic de Gal·les, Letònia i Brussel·les, mitjançant intervencions en vídeo, ens presentaran breument la situació dels drets lingüístics als seus territoris i ens explicaran, més concretament, com hi està regulat el dret d’opció lingüística. En segon lloc, a la taula rodona, donarem a conèixer com està fixat el dret d’opció lingüística de la ciutadania a Catalunya i debatrem les seves limitacions i com pal·liar-les.

Actualment, el dret d’opció lingüístca a Catalunya és un dret poc conegut i alhora poc respectat. En general, la ciutadania desconeix que es pot adreçar en català als jutges o jutgesses, els quals, en no estar a obligats a tenir coneixements d’aquesta llengua, no poden garantir el dret d’opció lingüística sense necessitat d’un intèrpret. Aquest i altres fets condueixen a una situació de desigualtat lingüística constant en l’Administració de justícia catalana.

La trobada està adreçada als advocats i advocades de Catalunya, però també a qualsevol professional del món del dret (notaris, jutges, procuradors), professors universitaris de dret, graduats socials, lingüistes i qualsevol persona que tingui interès en els usos lingüístics institucionals del català.

Organizadores

Consell de l’Advocacia Catalana

Añadir a calendario

web del evento