Próximos eventos

Buscador de eventos jurídicos

Mapa de eventos

¿Quieres recibir eventos como este en tu email?

Centre d´Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
Barcelona
(Barcelona) (ver mapa)

Leer más

El guerra de Rússia a Ucraïna posa de manifest una vegada més la necessitat de comptar amb tribunals supranacionals que administrin justícia en àmbits que s'escapen de les jurisdiccions tradicionals. La Cort Penal Internacional (CPI) és el tribunal de justícia internacional permanent que té com a missió jutjar les persones acusades de cometre crims de genocidi, guerra, agressió i lesa humanitat.

En els últims dies nombrosos governs han sol·licitat al fiscal de la CPI que obri una investigació a Ucraïna per conèixer si Rússia amb la invasió ha violat la legalitat internacional i si s'han comès crims crims d’agressió i de guerra. El passat 2 de març de 2022, el Fiscal de la CPI va anunciar que ha obert una investigació, a petició de 39 països, sobre possibles crims que estarien sota la jurisdicció de la CPI.

Aquesta inquietud s'estén, no només a professionals del dret, sinó a la gran majoria de la població que se sent interpel·lada pels successos tant greus.

Amb la finalitat d'establir un coneixement més profund sobre el tipus de responsabilitat penal que s’està dirimint, el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i el Col·legi d’Advocats Penal Internacional (CAPI-BPI-ICB) organitzen una jornada específica en què diferents experts vinculats al CAPI i a la CPI fixaran un criteri adequat per comprendre què és el que es dirimeix a nivell normatiu i de responsabilitat penal.

Organizadores

Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada

Añadir a calendario

web del evento