Próximos eventos

Buscador de eventos jurídicos

Mapa de eventos

¿Quieres recibir eventos como este en tu email?

Auditori del Palau Falguera - Sant Feliu de Llobregat
Sant Feliu de Llobregat
(Barcelona) (ver mapa)

Leer más

La Comissió de Llengua del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya organitza la VII Jornada sobre l’Ús del Català a la Justícia, que enguany tindrà lloc dins de l’àmbit territorial del nostre Col·legi, concretament a la ciutat de Sant Feliu de Llobregat, el proper 25 de novembre en horari de 9.30 h a 14 h, a l’Auditori del Palau Falguera (C/ Falguera 6).

La finalitat d’aquesta jornada, com la de les altres que la van precedir, té com a objectiu preguntar-nos tots nosaltres  perquè el català segueix sent una assignatura pendent dins del món de la justícia i per tant no aconsegueix la normalitat dins d’aquest àmbit; entenem com a normalitat que cadascú es pugui expressar davant els Tribunals en la llengua que decideixi.

La jornada es divideix en dues parts, una primera en la que intervindrà la professora titular de dret constitucional a la UB, Sra. Eva Pons Parera en la que exposarà  la ponència “L’oficialitat lingüística, declaracions constitucionals i implicacions jurídiques i pràctiques”. A la segona part s’ha organitzat una taula rodona en la que els intervinents ens preguntaran, i es preguntaran, si el poc ús del català és per falta d’eines o és per falta de voluntat, o per totes dues coses. Ens preguntaran, i es preguntaran, podem o no podem?, volem o no volem?, o totes dues coses?. En aquesta taula rodona hi participaran la Sra. Gemma Calvet, advocada i ex diputada al Parlament de Catalunya, el Sr. Josep Aniol Frigola, Fiscal de la Secció Territorial de l’Hospitalet de Llobregat, el Magistrat del TSJC Daniel Bartomeus i el Sr. Ismael Campos, advocat i expresident del Grup d’Advocats Joves (GAJ) de Sant Feliu de Llobregat i expresident dels Joves Advocats de Catalunya (JAC).

Tots ells, plenament coneixedors per la seva trajectòria professional que en l’àmbit de la justícia el català no té el mateix nivell d’ús que a la resta d’àmbits de la societat catalana, debatran el perquè si a Catalunya parlen català amb normalitat els metges, els mestres, els paletes, els oficinistes, els pagesos, els periodistes, els policies, els bombers, perquè no ho fem els advocats i la resta d’operadors jurídics?.

La VII Jornada sobre l’ús del català és gratuïta i està oberta a tots els professionals del dret.

-------------------

Obra recomendada por Lefevbre - El Derecho para esta materia: Memento Ejercicio Profesional de la Abogacía 2016-2017

Organizadores

Comissió de Llengua del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya

Añadir a calendario